Elma Likörü - Patxaka Likörleri - Elma Likörü El Yapımı
Eskiden her aile kendi patxakasını yapardı ama üretimi giderek marjinalleşti. Bask bölgesinin terroir izleriyle belirgin bir karaktere sahip olan bu likör, bugün nadir ve aranan bir üründür.
Kullanılan elmalar, Anisa ve Mamula, bölgenin dağlık alanlarına özgüdür. Dayanıklı çeşitler olan bu elmalar, küçük boyutları, yüksek lif içeriği ve güçlü, hafif acı bir tatlarıyla tanınır. El ile toplanan elmalar, ev yapımı anasonlu likörümüzde 3 ay boyunca bekletilir.
Patxaka Egiazki oldukça gurme bir üründür, bize elmalı bir tatlıyı, örneğin bir tatlı tartı hatırlatır. Yumuşak ve hafif tatlı bir likör olan Patxaka Egiazki, ağızda güzel bir uzunluk bırakır ve oldukça ifadelidir. Burunda anasonlu elma ve karamelin zarif aromalarını yayar.
Patxaka Egiazki, yapay aroma veya renklendirici içermez; görünümü ve tatları %100 doğal olarak garanti edilmektedir. Şişeleme, kapaklama ve etiketleme işlemleri de el ile yapılmaktadır.